sunnuntai 8. joulukuuta 2013

KOHTI EM-KISOJA 2014

Ja tavoitteena MM-kisat 2015!!!!
Turnauksen tiedot


Tässä teesit uuteen tekstisarjaan. Kun kevät ensi vuonna vaihtuu kesään niin siihen sisältyy vesisateiden lisäksi myös jenkkifutiksen EM-kisat. Kisoissa on mukana kuusi maata: Suomi, Saksa, Ruotsi, Tanska, Ranska sekä isäntämaa Itävalta. Suomen alkulohkossa pelaavat Suomen lisäksi Saksa ja arkkivihollinen Ruotsi. Toisen lohkon joukkueina nähdään kotikisojaan isännöivä Itävalta, jonka haastaa Ranska sekä nousija Tanska. Kisoista on tulossa hieno jenkkifutis pläjäys, jota kannattaa lähteä porukalla katsastamaan. Itse ainakin aion paikan päälle, jos en mahdu pelaamaan niin sitten ainakin huutamaan Suomen voittoihin ja samalla katsastamaan muiden maiden otteita. Suomen alkulohko pelataan St. Pöltenissä ja toinen lohko pelataan Grazissa. Graz on joillekin suomalaisille tuttu Sami Toivosen takia ja toisille taas hieman harmittomammasta henkilöstä, joka tottelee nimeä Iso-Arska. Lohkojen voittajat pelaavat Euroopan mestaruudesta, kakkoset pronssista ja kolmoset taistelevat säilymisestä Euroopan A-ryhmässä. Nämä loppupelit pelataan Itävallan pääkaupunki Wienissä ja luvassa on kolme kiven kovaa kamppailua elämästä, kuolemattomuudesta ja kunniasta. Häviäjille on tarjolla kuolemaa, unohdusta sekä kunniattomuutta. Saas nähä kuinka Suomen käy. Ainakin harjoitusottelu Ruotsia vastaan osoitti, että nyt alkavat palaset loksahtelemaan paikoilleen ja vahvuudet löytymään. Viime kesän kynnyksellä maajoukkue sai vieraita Yhdysvalloista kun vastaan asettui Illinois Wesleyan- yliopiston joukkue Titans. Ottelu ei ollut ihan sitä, mitä toivottiin, mutta kokemuksena hyvä ja siinä nähtiin mitä pitää parantaa milläkin osa-alueella. Parannettavaa oli paljon ja osa saatiin paremmiksi, minkä seuraksena Ruotsi kaatui.
Ruotsi pelin jälkeisiä ilon hetkiä
Tässä talven ja kevään aikana olisi tarkoitus kirjoitella minun polusta kohti tätä hurjaa spektaakkelia. Nähtäväksi jää olenko nostamassa Suomen mitaleille monien muiden uutterien suomalaisjefukojen kanssa vai tuleeko pahasti selkään ja putoaminen B-ryhmään. Aion saada näihin teksteihini haastatteluja muilta kisajoukkueeseen pyrkiviltä pelaajilta, jos heiltä aikaa minulle heruu.

Suomen sijoituksia EM-kisoissa: 5xkultaa, 4xhopeaa, 2xpronssia. Viimeisimmissä EM-kilpailuissa 2010 Suomi sijoittui viidenneksi ja onnistui säilyttämään paikkansa A-ryhmässä. Ja nyt tavoitteena mestaruus ja paluu mitalikantaan.

Kautta kiven ja kannon, oman nimeni vannon et mä vien tän jengin just sinne minne mä tahdon. Tossa pienimuotoinen lupaus ja jos en saa joukkuetta vietyä mitaleille niin sitten on aika ripustaa harttarit naulaan kauden 2014 jälkeen ja miettiä onko mulla mitään annettavaa lajille. Koska jenkkifutishan on kuin pussillinen satsumia välillä hapanta, välillä kirpeetä, mutta silloin kun on makeeta niin sillon on ihan helvetin makeeta. Saattaahan se olla, että teen comebackin vielä, mutta se ei tule olemaan vuosi 2015.

Olisi erittäin hienoa, jos joku EM-kisoihin katsojaksi/pelaajaksi/muuksi toimijaksi tuleva henkilö tekisi kisoista pienimuotoisen dokumentaatiofilmin. Tai voisi vaikka lähetellä kuvia ja videoita mulle niin voisin sitten koittaa kyhätä kasaan jonkilaisen summa summarumin noista kisoista ja taipaleesta, joka on kuljettu sinne päästäksemme.

Kirjoitusvirheistä ja kielioppivirheistä saa ilmoittaa ihan vapaasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti